In vitro каллусная культура в селекции огурца / In vitro կալլուսային կուլտուրան վարունգի սելեկցիայում
In vitro каллусная культура в селекции огурца / In vitro կալլուսային կուլտուրան վարունգի սելեկցիայում
No Thumbnail Available
Date
2009
Authors
Կիրակոսյան, Դիաննա Սամվելի / Kirakosyan Dianna
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան
Abstract
Культура огурца имеет важное экономическое значение, являясь одной из наиболее экономически выгодных культур, занимает значительные площади в защищённом грунте / Հայաստանում առաջին անգամ վարունգի մշակաբույսի ընտրասերման աշխատանքներում՝ մասնավորապես հետերոզիսային հիբրիդների սելեկցիոն ելանյութի ստացման համար կիրառվել է in vitro կալլուսային կուլտուրայի մեթոդը
Description
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի գիտական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ժ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Վ. Հովսեփյան, Գ. Հ. Մելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords
Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture