Научное обоснование технологий производства говядины в условиях Армении / Տավարամսի արտադրության տեխնոլոգիաների գիտական հիմնավորումը Հայաստանի պայմաններում
Научное обоснование технологий производства говядины в условиях Армении / Տավարամսի արտադրության տեխնոլոգիաների գիտական հիմնավորումը Հայաստանի պայմաններում
No Thumbnail Available
Date
2006
Authors
Սարգսյան, Ռաշիդ Թևոսի / Sargsyan Rashid
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան
Abstract
Географические условия Республики Армения
несколько затрудняют развитие сельского хозяйства, в том числе и животноводства / Հանրապետության տարբեր տնտեսություններում տավարամսի արտադրության ավելացման, որակի բարձրացման և առավել արդյունավետ զուգակցումները բացահայտելու համար կատարվել են բազմասերիական գիտաարտադրական փորձեր կովկասյան գորշ ցեղի ցածրակիթ կովերի և մսատու
ուղղության հերեֆորդ, աբերդին-անգուս, հալովեյ, շարոլե, կիան, լիմուզին
ցեղերի, մերձդնեպրովյան մսային տիպի, զեբուի ինչպես նաև սևաբղետ ցեղի
կովերի և հոլշտին ցեղի արտադրողների տրամաչափման
Description
Զ.02.02 «Մասնավոր անասնաբուծություն, գյուղատնտեսական
կենդանիների կերակրում, անասնապահական մթերքների
արտադրության և կերերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ
գյուղատնտեսական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի
հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական
ակադեմիայի գիտական խորհրդում ; Աշխատանքը կատարվել է անասնաբուծության և անասնաբուժության գիտական
կենտրոնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Խ. Մ. Սիմոնյան, L. Ա. Տորտլաձե, Ռ. Ա. Մխիթարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վրաստանի ազգային ակադեմիայի
անասնաբուծության կենսաբանական
հիմունքների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 36 էջ։
Keywords
Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture