Դեղաբույսերի կենսահակաօքսիդիչների հակաօքսիդիչ հատկությունները: կինետիկա և մեխանիզմ / The antioxidant properties of bioantioxidants of the herbs. kinetics and mechanism

No Thumbnail Available
Date
2016
Authors
Վարդանյան, Լուիզա Ռազմիկի / Vardanyan Luiza
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ
Abstract
Естественно, что кислород является одним из основных факторов возникновения фауны и флоры на Земле. Так, например существование живых организмов на Земле (за исключением наэробных микроорганизмов) невозможно представлять без кислорода / Տարբեր երկրներում կատարած բազմաթիվ հետազոտությունները ցույց են տվել, որ որոշ հիվանդությունների առաջացմանը, ինչպես նաև ծերացմանը նպաստում են թթվածնի ակտիվ ձևերը: Վերջիններս փոխազդում են գրեթե բոլոր կենսամոլեկուլների հետ, օքսիդացնելով դրանց: Արդյունքում վնասվում են կենսաթաղանթները, անոթների պատերը / A lot of research made in different countries has shown that the active forms of oxуgen promote the origin of several diseases as well as aging. The latter react with almost all biomolecule oxidating them. In the result membranes and the walls of vessels are damaged
Description
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Դ. Արսենտև, Մ. Լ. Երիցյան, Եվ. Մ.Պլիսս ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուսաստանի ԳԱ քիմիական Ֆիզիկայի պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 37 էջ։
Keywords
Քիմիական գիտություններ / Chemistry
Citation