Գենետիկորեն մոդիֆիկացված կարտոֆիլի հատկությունների ուսումնասիրությունը / Study the features of the genetically modified potatoes

No Thumbnail Available
Date
2012, 2013
Authors
Ասքարի, Ալիաքբար / Askari Aliakbar
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Abstract
Կարտոֆիլը մորմազգիների (Solanaceae) ընտանիքի օսլա, տարբեր վիտամիններ և հանքային նյութեր պարունակող պալարավոր մշակաբույս է, որն ունի կարևոր տեղ ոչ մայն մարդու սննդակարգում, այլ նաև այն ունի կարևոր տնտեսական նշանակություն գյուղատնտեսության համար / Картофель относится к семейству Solanaceae и, являясь одной из основных сельскохозяйственных клубневых культур, имеет важное экономическое значение и содержит целый ряд необходимых человеку витаминов и минералов / Potato is one of the main tuber crops of the Solanaceae family, which plays an important role in the economics scene. Potatoes contain vitamins and minerals that have been identified as vital to human nutrition
Description
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012, 2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Զ. Պեպոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Կ. Դավթյան, Ն. Ա. Հովհաննիսյան, Ռ. Հ. Եդոյան, Ա. Է. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգանոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոն, Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23, 21 էջ։
Keywords
Կենսաբանական գիտություններ / Biology
Citation