Նոր գենետիկական մոտեցումներ կաթնաթթվային բակտերիաների տեխնոլոգիական հատկությունների բարելավման համար / New genetic aproaches for improvement of technological properties of lactic acid bacteria

No Thumbnail Available
Date
2017
Authors
Ալիռեզա Ղոլամռեզայի Գուդարզի / Alireza Gholamreza Goodarzi
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ
Abstract
Կաթնաթթվային բակտերիաները (ԿԹԲ) հազարամյակների ընթացքում օգտագործվել են բարձրորակ կաթնամթերքների ստացման և նրանց պահպանման ժամկետի երկարացման համար / Молочнокислые бактерии (МКБ) тысячелетиями использовались для производства ферментированных молочных продуктов из-за их способности производить желаемые изменения в молоке: вкуса, аромата, консистенции, a также удлинения срока годности при хранении, путем ингибирования патогенных и вызывающих порчу микроорганизмов / Lactic acid bacteria (LAB) for thousands of years have been used for the production of fermented dairy products because of their ability to produce desired changes in the milk: taste, aroma, texture and extend shelf life by inhibiting pathogenic and spoilage microorganisms studied for the first time their
Description
Գ.00.07 «Միկրոբիոլոգիա. կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Գ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Ս. Վարդանյան, Հ .Հ. Փանոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords
Կենսաբանական գիտություններ / Biology
Citation